Preminula beba u Kliničkom centru

Izvor: Cafe.ba, 16.Nov.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula beba u Kliničkom centru

Crnogorski ministar zdravlja Miodrag Radunović potvrdio je da je u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici preminula jedna od pet beba koje su u ovu ustanovu hitno prebačene zbog infekcije koju su, kako se sumnja, dobile u bolnici u Bijelom Polju.

"Od djece koja su upućena u Klinički centar troje je stabilno, jedno je vitalno ugroženo, a jedno je, nažalost, preminulo", rekao je Radunović na konferenciji za novinare u Bijelom Polju, navodeći da je dijete koje je preminulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << primljeno u podgorički Klinički centar 11. novembra.

On je naveo da su danas, nakon višečasovnog sastanka, predložene mjere koje podrazumijevaju zatvaranje Ginekološko-akušerskog odjeljenja u Bijelom Polju, prenose crnogorski mediji.

Radunović je rekao da je nesporna odgovornost, jer je bilo propusta. "Treba ustanoviti gdje su bili propusti. Podrazumijeva se, nakon završetka analiza, donijeću odluku o personalnoj odgovornosti", dodao je Radunović.

Pet beba iz bjelopoljske bolnice hitno je prebačeno u Klinički centar Crne Gore zbog navodne infekcije koju su dobile u bolnici nakon rođenja.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bebe se inficirale u Bijelom Polju, jedna umrla

Izvor: Mondo, 16.Nov.2014

U Kliničkom centru Crne Gore u Pogdgorici danas je preminula jedna od pet beba koje su u tu ustanovu hitno prebačene nakon infekcije koju su, kako se sumnja, dobile u bolnici u Bijelom Polju...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Ministar zdravlja Miodrag Radunović potvrdio je da je jedna beba preminula...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.