Izvor: BanjalukaLive.com, 20.Nov.2012, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravog junaka svi zaboravili

Mikajlo Šimšić (40) iz sela Staniševac, jedan je od preživjelih srpskih boraca koji je 1992. godine bio zarobljen sa još šest vojnika u tunelu Brodar na putu između Višegrada i Rudog. Priča o zarobljenim vojnicima dobro je poznata široj javnosti, jer je na filmsko platno prenio režiser Srđan Dragojević, snimivši film "Lepa sela lepo gore". Junak koji je preživio pakao, borac koji je na ratištu bio do posljednjeg dana rata, invalid sa 25 gelera u tijelu, živi sa majkom Milkom iznad Dobruna kod Višegrada, bez primanja zaboravljen od svih, pišu "Večernje novosti". "Prošlo je 20 godina Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/drustvo/pravog-junaka-svi-zaboravili.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pravog junaka „Lepa sela lepo gore“ svi zaboravili

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2012

VIŠEGRAD - Mikajlo Šimšić (40) iz sela Staniševac, jedan je od preživelih srpskih boraca koji je 1992. godine bio zarobljen sa još šest vojnika u tunelu Brodar na putu između Višegrada i Rudog. Priča o zarobljenim vojnicima dobro je poznata široj javnosti, jer je na filmsko platno preneo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.