Policija upozorila, pucala, pa uhapsila

Izvor: Blic, 30.Jun.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija upozorila, pucala, pa uhapsila

BANJALUKA - Radenko Stojanović, osumnjičeni bivši čuvar "Balkan investment banke", za krađu milion KM iz trezora ove banke, posle hapšenja u Sanskom Mostu, operisan je i nije u životnoj opasnosti, rečeno nam je juče u policiji Unsko-sanskog kanotna.

Stojanović, zvani Rađa, (32) ranjen je u kuk u prekjučerašnjoj policijskoj akciji u Sanskom Mostu. Akciju su izvele policije Sanskog Mosta i Banjaluke oko podnevnih časova.

"Policija ga je upozorila, ali je počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da beži, nakon čega je policajac iz Sanskog Mosta pucao i ranio osumnjičenog", rekao je portparol Uprave policije Unsko-sanskog kantona Fadil Balić.

On je potvrdio da je Stojanović uhapšen nakon što je iz banjalučke policije stigao dopis da je osumnjičeni primećen na području Sanskog Mosta.

"Stojanović je sedeo u bašti jednog kafića u centru grada i pio kafu. Kada je ugledao policiju, počeo je da beži", dodao je Balić. Nakon ranjavanja, ukazana mu je lekarska pomoć i prebačen je u bolnicu u Prijedor.

Banjalučka policija juče se nije zvanično oglašavala o hapšenju bivšeg radnika "Balkan investment banke", a po nezvaničnim informacijama, Stojanović je oko mesec dana bekstva bio upravo u Sanskom Mostu kod jednog poznanika.

Stojanović je 26. maja, neposredno pre predaje smene, kolegi čuvaru "Balkan investment banke" otključao trezor banke, iz kojeg je uzeo nešto više od milion KM. Po izlasku se isplazio u kameru banke i sa novcem pobegao. Banka nije htela da govori o detaljima pljačke ni kako je čuvar banke došao do ključa trezora, a izostali su i komentari o tome kako je moguće da se čuvanje banke poveri samo jednoj osobi. Inače, banka je "opljačkana" u nedelju.

Podsećamo da je Stojanović trebalo da ostane bez posla u "BI banci", u kojoj je bio zaposlen na poziciji internog obezbeđenja banke. Razlog otpuštanja radnika iz internog obezbeđenja je što je "Balkan investment banka" sklopila ugovor sa jednom agencijom za pružanje usluga obezbeđenja.

Osumnjičena blagajnica "Rajfajzen banke"

Banjalučka policija podnela je izveštaj protiv Sanje Gvoždar-Meseldžije (33) zbog sumnje da je, kao blagajnica "Rajfajzen banke" u Banjaluci, ukrala 2.252.000 KM.

"Osnovano sumnjamo da je S. M. G. od 25. decembra 2006. do 28. septembra 2007. kao blagajnica i kontrolor u 'Rajfajzen banci' falsifikovala potpise klijenata na uplatno-isplatnim nalozima, odnosno da je svojim potpisima overavala naloge u ukupnom iznosu od 2.252.000 KM, čija je sadržina neistinita i odlagala ih u blagajničku dokumentaciju", saopštila je policija.

Za ovu proneveru osumnjičen je i I. S. i to da je 29. septembra 2007. pomogao Gvoždar-Meseldžiji tako što ju je prevezao iz Banjaluke u Srbiju i na području Beograda joj pomogao u skrivanju, te da je sa osumnjičenom redovno telefonski razgovarao. Sanja Gvoždar-Meseldžija uhapšena je u Beogradu i pre oko mesec dana isporučena vlastima u RS. Nalazi se u pritvoru na Tunjicama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.