Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Mar.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavila se violina s Titanika

Violina od ružinog drveta koja je pripadala šefu orkestra na Titaniku pronađena je na jednom tavanu u Engleskoj, a njena autentičnost je potvrđena 101 godinu poslije brodoloma "nepotopivog" broda, saopštila je jedna britanska aukcijska kuća. Trebalo je sedam godina da se utvrdi porijeklo instrumenta koji je čudom preživio dramu, objasnio je Andrew Aldridge iz kuće Henry Aldridge Son koja se nalazi na jugozapadu Engleske. Violina je pripadala Wallacu Hartleyu, koji je bio na čelu orkestra na Titanicu i koji se proslavio po tome što je svirao sve dok brod nije nestao u Atlantiku u aprilu 1912. Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/fun/pojavila-se-violina-s-titanika.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Pronađena violina sa Titanika

Izvor: Blic, 16.Mar.2013, 01:06

Violina koja je korišćena dok je grupa muzičara svirala kada je tonuo "Titanik" pronađena je na jednom tavanu u Engleskoj, saopštila je juče britanska aukcijska kuća "Henri Oldridž i sin"...Do sada se mislilo da je violina od palisandrovog drveta nestala u talasima kada se njen vlasnik Volas...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.