Podrška razvojnim projektima

Izvor: Cafe.ba, 03.Jun.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška razvojnim projektima

PODGORICA - Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ spremna je da produži i produbi saradnju sa Crnom Gorom, a posebna pažnja biće posvećena podršci malim i srednjim preduzećima i drugim razvojnim projektima, saopštio je potpredsjednik EBRD-a Fil Benet.

Benet je danas u Podgorici razgovarao sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, a na sastanku je istaknuto da je EBRD spreman da podrži razvojne prioritete Crne Gore i regiona.

Iz Vlade Crne Gore saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je da je Benet izrazio zadovoljstvo ostvarenim i potvrdio spremnost da i u narednom periodu banka produži i produbi saradnju sa Crnom Gorom, kao motorom regionalnog povezivanja i razvoja.

Benet i Đukanović ocijenili su da se uspješna saradnja Crne Gore i EBRD-a zasniva na partnerskom odnosu koji rezultira projektima koji u fokusu imaju razvojne potrebe od interesa za crnogorsko društvo i njegove građane.

Đukanović je ukazao na značajnu pažnju koju EBRD posvećuje regionu zapadnog Balkana, ističući da je podrška razvoju regiona ključna za njegov dalji ekonomski razvoj i punu evropsku integraciju.

"Istorijsko nasljeđe koje je rezultiralo višedecenijskim zaostajanjem zapadnog Balkana traži adekvatan evropski odgovor, snažnu podršku razvoju kao preduslovu njegove pune integracije", rekao je Đukanović.

On je naglasio neophodnost ulaganja u infrastrukturne i razvojne projekte i znanje, kako bi se obezbijedio stepen rasta društvenog proizvoda koji garantuje postepeno, ali sigurno dostizanje evropskog standarda života.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.