Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Okt.2012, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Dulića i saradnika

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića i njegovih saradnika za teži oblik krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, za koji je zaprijećena kazna od dvije do 12 godina zatvora. Dulić, njegov tadašnji zamjenik Nebojša Janjić i vršilac dužnosti direktora "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak optuženi su zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist veću od 2,5 miliona dinara /oko 25.000 evra/ preduzeću "Nuba invest" u Beogradu, a na štetu budžeta Srbije. Umjesto optužnog prijedloga protiv njih, Tužilaštvo je prekvalifikovalo to krivično djelo i podiglo Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/podignuta-optuznica-protiv-dulica-i-saradnika.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Slučaj Dulić: Slovenci znaju gde su pare

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2012, 22:10

TUŽILAŠTVU za organizovani kriminal još nije stigla tražena dokumentacija iz Slovenije, na osnovu koje bi se utvrdilo poslovanje preduzeća „Nuba savetovanje i investiranje“ i njegovih ćerki-firmi, među kojima je i „Nuba invest“. Zbog povlašćenog položaja koji je „Nuba invest“ imala...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.