Počeo protest pristalica DF-a u Podgorici (VIDEO)

Izvor: Cafe.ba, 15.Nov.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo protest pristalica DF-a u Podgorici (VIDEO)

PODGORICA - U Podgorici se večeras održava skup u organizaciji Demokratskog fronta (DF), tokom kojeg će se formirati "živi lanac" oko instucija.

Okupljeni su minutom ćutanja odali poštu stradalima u Parizu, Bejrutu, Siriji, putnicima iz ruskog aviona... Na Trgu Republike je trenutno nekoliko hiljada ljudi.

Prvi se obratio poslanik DF-a Slaven Radunović, koji je poručio okupljenima: "Vi ste noćna mora Mila Đukanovića".

Organizatori poručuju "Vratili >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << smo se".

Poslije uvodnog obraćanja lidera DF-a na Trgu Republike, okupljeni će se podijeliti u dvije kolone, i - kako su najavili - "opkoliti" državne intitucije i "sresti se" ispred zgrade Parlamenta.

Ispred Skupštine je postavljena bina, pa će tu biti održano i završno obraćanje lidera DF.

Na protest su stigli i članovi grupe koja sebe naziva "Barska srbadija", kao i pristalice DF-a iz Nikšica, navodi RTCG.

Na večerašnji protest DF-a iz Berana je prema Podgorici krenulo oko 60 pristalica tog političkog saveza, iz Pljevalja 20-ak,iz Bijelog Polja oko 60, a iz Mojkovca 13 osoba.

Iz policije je saopšteno da će preduzeti sve kako bi protest protekao u mirnoj i demokratskoj atmosferi, ali i upozoreno da će, u slučaju bilo kakvog incidenta policija reagovati i preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako su organizatori, u prijavi skupa, najavili da će protest trajati od 18 do 21 sat, policija je saopštila da "održavanje javnog okupljanja nakon naznačenog termina neće biti dozvoljeno".

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.