Počela sednica Narodne skupštine, poslanici se vratili u septembar 2017.

Izvor: Blic, 06.Feb.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Narodne skupštine, poslanici se vratili u septembar 2017.

Sednica Narodne skupštine RS počela je danas raspravom o dugo očekivanom zapisniku sa 21. sednice, koja je održana još u septembru prošle godine.

Reč je o sednici na kojoj su opozicioni poslanici zauzeli prostor namenjen za skupštinsko rukovodstvo, pa je sednica završena bez njih, u maloj sali.

Danas opozicionari tvrde da je zapisnik netačan i da u njemu nije navedeno da im je u septembru predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović, navodno mimo Poslovnika, izrekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meru udaljenja iz skupštinske sale.

- Zapisnik nije u skladu sa činjenicama koje su se tada dogodile. Tada je policija sprečila prisustvo poslanika opozicije u maloj sali. Predsednik je izrekao meru poslanicima, a da se o tome nije glasalo. Postavljamo pitanje zakonitosti tada usvojenih odluka i zakona i pripremljena je inicijativa ta ocenu njihove ustavnosti - rekao je poslanik NDP Dragan Čavić.

Poslanik SRS Milanko Mihajilica zapisnik je nazvao falsifikatom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Opozicija u NS RS tvrdi da je zapisnik sa 21. redovne sjednice falsifikat

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2018

BANJALUKA - Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske tvrde da zapisnik sa 21. redovne sjednice nije sačinjen u skladu sa relevantnim činjenicama, odnosno da je, kako kažu, falsifikat jer se u njemu ne navodi da poslanici opozicije nisu mogli kolektivno biti udaljeni sa te sjednice...Šef...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.