Pljačkali kladionice i pumpe

Izvor: Blic, 11.Feb.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkali kladionice i pumpe

BANJALUKA - Policija iz Gradiške i kriminalistički inspektori CJB Banjaluka priveli su petoricu mladića i razrešili nekoliko razbojništava koja su se u poslednja tri meseca dogodila na teritoriji Kozarske Dubice, Gradiške, Srpca i Banjaluke.



Kako je „EuroBlic” već pisao, u ponedeljak su u Gradiški privedeni Veljko Trninić (20), Saša Adžić (20), Goran Ganić (21), Aleksandar Todoran (24) i Roland Barać (19).

Policija je juče potvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su Adžić, Ganić i Trninić na saslušanju priznali da su počinili razbojništva na benzinskoj pumpi „Petrol” u Novoj Topoli 5. decembra prošle godine.

„Druga dvojica mladića su tokom kriminalističke obrade priznala da su zajedno sa trojicom prvoosumnjičenih učestvovala u razbojništvima nad radnicom u sportskoj kladionici 'Astra sport Bet’ u Kozarskoj Dubici, pljačkama kladionica 'Williams’, 'Premijer’ i dve kladionice 'Astra Bet’ u Banjaluci. Ova grupa priznala je i pljačku na benzinskoj pumpi 'Parma Trend’ u Srpcu”, rekli su juče u banjalučkoj policiji.

Posle privođenja i saslušanja, Adžić, Ganić i Trninić juče su predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje je trebalo da razmotri eventualno izricanje pritvora, a Todoran i Barać pušteni su da se brane sa slobode.

Kako saznaje „EuroBlic”, policija je pretresla i prostorije koje su koristili uhapšeni mladići, a u nekima od njih nađeni su i zaplenjeni predmeti koji će biti poslati na veštačenje i prepoznavanje.

Prema saznanjima „EuroBlica”, dosadašnjom istragom utvrđeno je da je ova grupa u objekte upadala uglavnom uveče, gde je uz pretnju pištoljem i bejzbol palicom otimala novac i robu. Prilikom razbojništva u Srpcu napadači su zavezali radnika benzinske pumpe, a onda uzeli plen i pobegli.

Mačku određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka Daniela Milovanović na predlog Okružnog tužilaštva odredila je juče jednomesečni pritvor Daliboru Mačku (28), koji je uhapšen posle neuspelog pokušaja pljačke benzinske pumpe „Krajina petrola” u Banjaluci. On je tokom saslušanja priznao da je 4. februara opljačkalo i benzinsku pumpu „Petrol” u banjalučkom naselju Nova Varoš iz koje je odneo 1.500 maraka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.