Peticija za grb i himnu Srpske

Izvor: Blic, 17.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija za grb i himnu Srpske

Peticiju, koju je Srpska demokratska stranka organizovala na gradskom trgu u Bijeljini, sa ciljem da se očuvaju stari grb i himna RS, potpisalo je prvog dana 750 građana.

Prema rečima predsednika Regionalnog odbora SDS-a Bijeljina Uroša Spasojevića, ova aktivnost znak je podrške očuvanju ovih znamenja.

- Mi se tog grba i himne ne odričemo i smatramo da oni moraju postojati jer je to nešto po čemu se prepoznaju i SDS i RS i srpski narod - rekao je Spasojević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Potpisivanje peticije će biti u narednih desetak dana organizovano i u svim većim centrima i seoskim mesnim zajednicama na području izborne jedinice 4.

U organizaciji SDS i u Trebinju je potpisivana peticija za zaštitu grba i himne RS, ali i i zahtev da stadion malih igara u Bregovima nosi naziv "Stadion branilaca Trebinja 1991-95". Odziv građana Trebinja je, kako saznajemo, bio masovan i prikupljeno je preko 3.000 potpisa, iako akcija traje još deset dana, kako nam je potvrđeno u OO SDS Trebinje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.