Paradu u Podgorici čuva 1.800 policajaca

Izvor: Cafe.ba, 30.Okt.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paradu u Podgorici čuva 1.800 policajaca

PODGORICA - Učesnici Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 2. novembar, šetaće istom rutom kao i prošle godine jer je procjena policije da je trasa od hotela "Crna Gora" do zgrade stare vlade najlakša za obezbjeđenje.

Maršrutu od 1.400 metara su, kako podsjećaju "Vijesti", i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije, koji su se tokom prvog izdanja Prajda u crnogorskoj prijestonici uvjerili da je to najbolja dionica za bezbjednu šetnju učesnika Parade ponosa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Operativni štab policije već je napravio i plan obezbjeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbjednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i dijelu grada preko Morače.

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni "policijski čas˝, pa će, kako je planirano, satima prije održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada.

Podgoričkom dnevniku je u vrhu Uprave rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.

Prva Parada ponosa u crnogorskoj prijestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mjera i žestokih sukoba policije sa protivnicima Prajda.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.