Pahor: Podržavamo Srbiju na putu ka EU

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2010, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pahor: Podržavamo Srbiju na putu ka EU

Slovenački premijer Borut Pahor istakao je tokom sinoćnjeg neformalnog sastanka sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem da Slovenija daje punu podršku Srbiji na putu ka EU.

Tadić i Pahor razgovarali su sinoć u Beogradu, u neformalnoj atmosferi, o evropskim integracijama Srbije posle podnošenja zahteva za kandidaturu za članstvo u EU, o bilateralnim odnosima dve zemlje i poboljšanju ekonomske saradnje, rečeno je u kabinetu predsednika Srbije.

Pahor je, kako prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slovenački mediji, izjavio da je zadovoljan sinoćnjim neformalnim razgovorom sa predsjednikom Srbije na kome je najviše bilo reči o slovenačkim investicijama u Srbiji.

"Zadovoljan sam neformalnim razgovorima čiji će se rezultati uskoro videti", rekao je Pahor po povratku iz Beograda.

Slovenački radio preneo je da je Tadić tokom susreta izrazio očekivanje da će Slovenija što pre ratifikovati međudržavni sporazum o socijalnom osiguranju.

Predsednik Srbije je na neformalnoj večeri prihvatio poziv da prisustvuje konferencija o budućnosti zapadnog Balkana, koju, krajem marta na Brdu kraj Kranja, zajedno pripremaju Pahor i premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pahor zadovoljan razgovorom s Tadićem

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2010

LJUBLJANA - Slovenački premijer Borut Pahor izjavio je da je zadovoljan sinoćnjim neformalnim razgovorom sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem na kome je najviše reči bilo o slovenačkim investicijama u Srbiji...- Zadovoljan sam neformalnim razgovorima čiji će se rezultati uskoro videti - rekao...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.