PREVOZ NA DIVLJE Nelagalni taksisti na udaru

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVOZ NA DIVLJE Nelagalni taksisti na udaru

Predstavnici Udruženja taksista zatražili su od brčanskih vlasti da suzbiju nelegalni taksi prevoz koji, kako ističu, ugrožava njihov, ali i posao preduzeća „Laser-Krajnović“ koji se bavi linijskim saobraćajem.

Nijaz Mutap, iz Udruženja taksista, rekao je da je među dvadesetak najvećih dužnika po osnovu neplaćenih kazni u BiH pet nelegalnih taksi prevoznika iz Brčkog, čija pojedinačna dugovanja iznose i do 25.000 KM.

On zahteva da nadležni što pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krenu u akciju suzbijanja nelegalnog taksi prevoza.

Glavni inspektor, Đževdet Šahović, rekao je da je u ovoj godini izdato oko 30 prekršajnih naloga zbog nelagalnog taksi prevoza i najavio pojačanu inspekcijsku kontrolu.

Angažovana je saobraćajna inspekcija koja će raditi i vikendom i koja će kontrolisati nelegalan prevoz u celini.

- Spremni smo da dovedemo u red javni prevoz u Brčko distriktu koji ne funkcioniše kako bi trebalo - izjavio je Siniša Milić gradonačelnik Brčkog.

Dozvolu za taksi prevoz u Brčko distriktu ima 110 taksista. Od ukupno 45 taksi stajališta  četiri su izvan gradske zone, po dva u Maoči i Gornjem Rahiću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.