POKAJAO SE NAKON FILMSKE PLJAČKE Drukeru tri godine robije

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKAJAO SE NAKON FILMSKE PLJAČKE Drukeru tri godine robije

Danijel Kuzmić (29), bivši radnik „Sektor sekjuritija“ i svedok pokajnik Specijalnog tužilaštva RS, biće osuđen na tri godine robije, saznaje „EuroBlic“.

Prema sporazumu o priznanju krivice čiji se detalji skrivaju u strogoj tajnosti, a koji su Kuzmić i njegov advokat Mirko Dabić dogovorili sa Specijalnim tužilaštvom RS, druker Kuzmić obavezan je da svedoči protiv dojučerašnjih saučesnika u filmskoj pljački 617.000 KM iz blindiranog vozila „Sektor sekjuritija“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Oružanu pljačku na autoputu Banjaluka-Gradiška izvršili su pripadnici Specijalne policije MUP RS u septembru prošle godine. Dogovorivši sporazum, Kuzmić se odrekao prava na suđenje, a nakon svedočenja, sporazum Kuzmića i tužilaštva biće dostavljen veću Okružnog suda Banjaluka.

Kuzmić je u oružanoj pljački bio tiper i kao radnik „Sektor sekjuritija“ dojavio je rutu kretanja konvoja blindiranih vozila koji su prevozili novac „UniKredit banke“ iz Banjaluke u centralu banke u Zagrebu.

Naime, Kuzmić je nekoliko trenutaka pre pljačke saučesnicima poslao sms poruku u kojoj je napisao „Ljubavi, krenula sam“, koja je bila znak da je konvoj s novcem na putu.

Nakon oružane pljačke u kojoj je ranjen jedan od zaštitara, sprovedena je detaljna istraga, a ubrzo je utvrđeno da je pljačku izvršila dobro organizovana kriminalna grupa.

Par meseci nakon pljačke, u januaru ove godine, uhapšeni su pripadnici Specijalne policije MUP RS, odnosno Vladan Malić (32), koji je optužnicom označen kao organizator, pa mu je u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS zaprećena minimalna kazna od 10 godina robije.

Uhapšene su i njegove kolege sa posla Aleksandar Popović (29) iz Kotor Varoša i Goran Paraš (27) iz Banjaluke, te Željko Inđić (27) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Kozarske Dubice.

Inđić i Janjuz, za razliku od ostalih, nisu proveli ni dana u pritvoru, već su odmah nakon hapšenja „propevali“ o svojim ulogama u pljački i dogovorili sporazume o priznanju krivice, a kazne se takođe drže u strogoj tajnosti.

Pročitajte još:

Za razliku od dvojice pokajnika, Popoviću i Parašu su, prema zakonu, zaprećene kazne od 5 do 15 godina robije. Jedini civil i saučesnik pripadnika „elitne jedinice“ MUP RS bio je Oleg Banda (30) iz Banjaluke.

Suđenje specijalcima počinje 17. juna.

Okružni sud u Banjaluci nedavno je do okončanja suđenja produžio pritvor Maliću, Popoviću, Parašu i Bandi.

Plen

Pokajnik Danijel Kuzmić jedini je koji je vratio svoj deo plena „zarađen“ pljačkom blindiranih vozila. Advokat Mirko Dabić potvrdio je za „EuroBlic“ da je Kuzmić vratio iznos od 30.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.