Izvor: Blic, 21.Nov.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODELE OKO PROSLAVE “DEJTONA” U Srpskoj neradno za praznik, u FBiH dan kao i svaki drugi

U Republici Srpskoj danas je neradni dan jer se obeležava republički praznik - Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

S druge strane u FBiH, danas je radni dan. Nema obeležavanja potpisivanja Dejtonskog sporazuma kojim je zaustavljen građanski rat u BiH.

- U dane praznika u RS ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delatnosti, saopšteno - je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Istim Zakonom je propisano da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika Republike i u kom obimu.

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu prije 21 godinu parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zabranjen prevoz eksplozivnih materija u Srpskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2016

BANJALUKA - Na teritoriji RS danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, zbog obilježavanja 21 godine od uspostavljanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS...Naredbu je izdao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.