Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Nov.2012, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene nove genetske sličnosti čovjeka i svinje

Naučnici koji se bave istraživanjem gena životinja otkrili su nove sličnosti između čovjeka i svinje. Direktor odjeljenja za animalnu genetiku pri institutu poljoprivrednog istraživanja (INRA) David Milan izjavio je da je napravljena do sada najopširnija genetska karta svinje, te da su nakon 10 godina međunarodne saradnje utvrđene njene nove sličnosti s ljudima. Naučnici su genetsku kartu domaće svinje uporedili s genetskim kartama 10 različitih vrsta divlje svinje, čovjeka, miša, konja i krave. Ovim istraživanjem utvrđeno je da domaće i divlje svinje posjeduju neke osobine slične ljudskom biću, te da su anatomski i fiziološki slične ljudima, prenijela je Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/fun/otkrivene-nove-genetske-slicnosti-covjeka-i-svinje.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

SVI SMO MI PRASIĆI: Otkrivene genetske sličnosti između čoveka i svinje

Izvor: Telegraf.rs, 15.Nov.2012

Naučnici koji se bave istraživanjem gena životinja otkrili su nove sličnosti između čoveka i svinje, a posebno kad su u pitanju nasledne bolesti kao što su dijabetes, gojaznost, Alchjamerova ili Parkinsonova bolest

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.