Olujno nevrijeme u Zadru: Krak munje prošao kroz instalacije i izazvao požar

Izvor: Cafe.ba, 22.Avg.2014, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujno nevrijeme u Zadru: Krak munje prošao kroz instalacije i izazvao požar

Grmljavinsko nevrijeme prouzročilo je kasno navečer u četvrtak pravu dramu u gusto naseljenom dijelu Zadra! Uslijed udara groma došlo je do požara u stambenoj zgradi.

Olujno nevrijeme poharalo je otok Murter. U kratkom vremenu iz olujnih oblaka palo je 50 litara kiše po četvornom metru, a mjestom je protutnjala i pijavica koja je iza sebe ostavila porušena stabala, razbacane klupe i osobne stvari posjetitelja.

Nakon oluje, ulicama Murtera slijevala se voda koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je poplavila grad i zadala probleme lokalnom stanovništvu. Na teren su morali i vatrogasci kao bi raščistili ulice i ispumpavali vodu. Ciklona je probleme stvarala i u šibenskom zaleđu gdje je padala i tuča promjera 7 centimetara.

Grmljavinsko nevrijeme prouzročilo je kasno sinoć pravu dramu u gusto naseljenom dijelu Zadra! Uslijed udara groma kraj stambene zgrade, krak munje je ušao kroz instalacije na četvrtom katu i prouzročio požar u kupaonici.

Vlasnik stana vatru je gasio vodom i pritom zadobio opekline na rukama i nozi. Materijalna šteta je velika. Munja je rastalila instalacije i električne uređaje i razbila pločice.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.