Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Nov.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujni vjetar potopio obalu Jadrana

Ciklon nazvan "Ladislav", koju su karakterisali snažni južni vjetar (jugo), najjači ove godine, jaka kiša i visoki talasi "potopio" je noćas i jutros jadransku obalu, najjače zahvativši Istru, Riječko primorje i područje Splita. U Istri je zbog jake kiše, koje je na primjer u Pazinu u 24 sata palo 140 litara, prekinut saobraćaj na nekoliko puteva, a obale mnogih mjesta su pod vodom. O jakom vjetru, visokim talasima i poplavama obale izvijestili su i iz Rijeke, Bakra i Crikvenice, s tim da se u Rijeci more podiglo pola metra i vatrogasci čekaju da se voda povuče kako Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/olujni-vjetar-potopio-obalu-jadrana.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Ladislav poharao jadransku obalu, pijavica u Istri (VIDEO)

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Nov.2012

SPLIT/RIJEKA - Olujno jugo koje je podignulo razinu mora izazvalo je sinoć i jutros probleme u više gradova i mjesta, a područje Barbanštine u Istri je oko 6 sati poharala pijavica.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.