Okrenuti se ekonomiji  načešća fraza na Zapadnom Balkanu

Izvor: Cafe.ba, 24.Nov.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrenuti se ekonomiji načešća fraza na Zapadnom Balkanu

Donosimo tek nekolicinu izjava političara, funkcionera, ekonomosta i zvaničnika u uvodu serijala o najčešćim političkim frazama na Zapadnom Balkanu.

Radnički media servis novinske agencije Atrakcije pripremio je  i eIzložbu kao serijal citata, izjava, napisa i govora u kojima zvaničnici na Zapadnom Balkanu godinama najavljuju "okretanje ka ekonomiji" i korste te ili slične fraze koje obećavaju razumnost i bolji život.. eIzložba „Okrenuti se ekonomiji“ Radničkoh >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << media servisa za Zapadni Balkan novinske agencije Atrakcija bit dostupna javnosti od 31.12.2014. godine i izvedena u saradnji sa sindikatima u regionu. Evo dijela izjava - „Okrenuti se ekonomiji“ koje datiraju od 2005. do danas:

*

Svilanović: Okrenuti se od velikih političkih pitanja ka ekonomiji

(18.05.2014)Generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Goran Svilanović

*

Kozarić: "Okrenuti se ekonomiji"

(08/05/2011) Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić uvjeren je da će uskoro biti formirana vlasti na nivou BiH i da će se svi okrenuti ekonomiji i reformama

*

Kebo i Mičić: Okrenuti se ekonomiji

(april 2, 2013.) Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo saglasili su se danas u Bijeljini da su pitanja ekonomije, njenog razvoja i perspektive, koje bi otvorile put evropskom procesu, od prioritetnog značaja za budućnost BiH.

*

Rodić: Okrenuti se ekonomiji i zapošljavanju

(21.11.2014) Demokratski narodni savez /DNS/ smatra da će maksimalistički ciljevi uvijek voditi ka nestabilnosti i da se treba okrenuti ključnim pitanjima – ekonomiji, zapošljavanju, socijalnim problemima i borbi protiv kriminala i korupcije,...

*

Dinkić: Dinkić danas rekao da bi "sve oko rekonstrukcije trebalo što pre završiti i okrenuti se ekonomiji"

(29. jul 2013.)Nešto ranije, svo troje URS-ovih minstara su "dali svoje mandate stranci na raspolaganje", da bi Dinkić danas rekao da bi "sve oko rekonstrukcije trebalo što pre završiti i okrenuti se ekonomiji". On je dodao da je i njemu i građanima "priča o rekonstrukciji već preko glave".

*

Komšić: Okrenuti se ekonomiji

(01.02.2014.)„Uništiti lopovluk i kriminal i okrenuti se ekonomiji", rekao je Komšić.

*

Borislav Paravac: Okrenuti se ekonomiji

(31.12.2005) Clan Predsjedništva BiH iz RS Borislav Paravac smatra da Bosna i Hercegovina treba da se okrene ekonomiji, da se konacno pocne oslanjati na svoje komparativne prednosti koje se odnose na energetiku, šumska bogatstva, poljoprivredne resurse, proizvodnju zdrave hrane sve ono što bi trebalo biti i okosnica pregovora s EU, prenijela je Fena. "Naravno, ono što nikad i niko ne smije da zaboravi, a što predstavlja buducnost ove zemlje, jeste mladi i strucni kadar i potencijal kojim BiH raspolaže"

*

Mladen Ivanić: "Treba se okrenuti ekonomiji i pitanjima važnim za sve"

(12.12.2009) Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da u BiH neće biti "krupnih" ustavnih promjena i da zato nema suštinske potrebe, te naglašava da se svi trebaju okrenuti pitanju ekonomije što je ključno pitanje za boljitak svih građana.

*

Radončić:"Šestorka" se mora okrenuti ekonomiji

(25. novembar 2012) Radončić, koji je pre nekoliko dana izabran za ministra bezbednosti BiH, istakao je da njegov prioritet na toj funkciji nije da se bavi sitnim, već strateškim kriminalom, a to je privatizacija u kojoj su uništene stotine uspešnih kompanija.

*

Dragan Đurčin: Za oporavak nužno okretanje realnoj ekonomiji

(13.3.2013.) Okretanje realnoj ekonomiji i industriji preduslov je privrednog oporavka kako zemalja u tranziciji, tako i u Evropskoj uniji, ocenili su panelisti Kopaonik biznis foruma

*

Ramiz Salkić: Oni koji budu radili na ekonomiji, zapošljavanju i na integracijama imati će budućnost

(22-okt-2014)Vjerujem da će oni koji budu radili na ekonomiji, zapošljavanju, na integraciji a ne dezintegraciji, imati budućnosti.

(kraj 1. dijela)

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.