Izvor: Blic, 23.Dec.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano prvenstvo u veleslalomu na Ravnoj planini

U Ski-centru "Ravna planina" danas je održano otvoreno prvenstvo opštine Pale u veleslalomu, na kojem je učestvovalo 120 takmičara iz 17 klubova u BiH.

Predsednik Smučarskog kluba "Pale" Igor Šljuka istakao je da je današnje otvoreno prvenstvo uključeno u kalendar Kupa BiH, te da je organizovano za dečije kategorije od osam do 16 godina.

- U veleslalomu su se takmičili dečaci i devojčice. Od sutra nas očekuje takmičenje u slalomu za decu od 12 do 16 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kojem će biti 70 učesnika, u okviru Otvorenog prvenstva opštine Pale - rekao je Šljuka novinarima.

On dodaje da je Ski-centar "Ravna planina" obezbedio odlične uslove za održavanje takmičenja, staza je idealna, nije bilo povreda i svi treneri su zadovoljni.

Šljuka ističe da je otvorena skijaška sezona što se tiče alpskog skijanja, a da je pre sedam dana otvorena i ski sezona za odrasle koja se odnosi na Fis kategoriju.

Prema njegovim rečima, Smučarski klub "Pale" zajedno sa Ski-centrom planira da održi još dva Fis takmičenja polovinom januara, zatim "Majneks kup" krajem februara.

- Takođe, u planu nam je još jedno takmičenje iz kalendara BiH koje će se održati početkom marta, ali to se usklađuje u zavisnosti od vremenskih uslova - navodi Šljuka.

Portparol i marketing-menadžer Ski-centra "Ravna planina" Borislava Purković rekla je da je organizovanje ovakih takmičenja od velikog značaja za skijalište jer su ljudi sa strane prepoznali njegov potencijal.

Ona je dodala da se skijanje odvija bez problema, a da trenutno ima 50 centimetara utabanog snega.

Purkovićeva je navela da su planirane još dve Fis trke za ovu sezonu i da se organizuju zajedno sa Smučarskim klubom "Pale".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.