Od početka godine u Srbiji 220.000 migranata

Izvor: Cafe.ba, 18.Okt.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od početka godine u Srbiji 220.000 migranata

Srbija je od početka godine otkrila 220.000 migranata, a 90 odsto troškova njihovog registrovanja i zbrinjavanja platila je iz svog budžeta.

To je izjavila predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković u Skupštini Interparlamentarne unije u Ženevi.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, Gojković je rekla da se ne smije zaboraviti da je pitanje izbegličke krize pitanje solidarnosti i poštovanja ljudskih prava.

"Pomogli smo koliko smo mogli, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << ekonomskim teškoćama. Nismo i nećemo praviti zidove na našim granicama, jer smo uvereni da je budućnost u saradnji i razmeni, a ne u ogradi i žici", rekla je Gojković, a navodi se u saopštenju.

Skupština Interparlamentarne unije u Ženevi danas će raspravljati o pitanju migracija, ali i o borbi protiv terorizma i jačanju kontrolne uloge parlamenata.

Gojković će na marginama rada Skupštine imati i niz susreta sa predsednicima parlamenta Etiopije, Jermenije, Kipra i Indije.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.