Ocene đaka na internetu

Izvor: Blic, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ocene đaka na internetu

BANJALUKA – Roditelji učenika šest osnovnih škola u Srpskoj od predstojeće školske godine će preko interneta moći da proveravaju ocene, izostanke i vladanje svoje dece. Pilot projekat Ministarstva prosvete i kulture RS nazvan „elektronski dnevnik" od 3. septembra primenjivaće škole u Banjaluci, Srebrenici, Trebinju, na Palama i u Driniću, najavio je resorni minstar Anton Kasipović.

Kasipović je juče promovisao ovaj projekat, ističući da će elektronski dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << roditeljima, osim svakodnevnog uvida u ocene, izostanke i ostale informacije, omogućiti da razmenjuju poruke sa profesorima.

-I roditelji i profesori će imati šifru bez koje neće moći ući u elektronsku bazu podataka, kako ne bi bilo zloupotreba. Namera nam je da već od naredne školske godine elektronski dnevnik uvedemo u sve osnovne i srednje škole u RS, kako bi sistem obrazovanja bio što transparentniji - istakao je Kasipović.

Inače, projektant ovog informacinog sistema je banjalučka firma „Lanako".

Elektronski dnevnik će od septembra početi da primenjuje i banjalučka Osnovna škola „Ivo Andrić", čiji je direktor Ljubomir Starčević zadovoljan što će na ovaj način biti olakšana komunikacija nastavnika i roditelja.

- S obzirom na to da će roditelji imati stalna i neprekidan pristup ocenama svog deteta, ovako ćemo pravovremeno moći da reagujemo u slučaju negativnih ocena i neopravdanih izostanaka - ističe Starčević.

Novim projektom zadovoljna je i Dragana D., majka učenice ove škole koja će u septembru poći u osmi razred. Ona kaže da je ovo odlična ideja, jer će se roditelji moći pravovremeno informisati o učenju svoje dece.

- Moći ću uvek da proverim njene ocene, što do sada nije bio slučaj, jer sam te informacije mogla da dobijem samo kada razredni starešina odredi termin, što je bilo veoma retko - ističe Dragana D.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.