Izvor: BanjalukaLive.com, 13.Jan.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilježava se godišnjica brodoloma "Kosta Konkordije"

Ljudi koji su preživjeli brodolom kruzera Kosta Konkordija i članovi porodica poginulih, obilježavaju prvu godišnjicu nesreće kod obala Toskane otkrivanjem spomen-ploče, misom u njihovu čast i minutom ćutanja. U toj nesreći poginulo je trideset dvoje ljudi. Prvi događaj upriličen tokom cjelodnevne komemoracije bilo je vraćanje u more ogromnih stijena koje su pocijepale 112.000 tona težak luksuzni turistički brod i ostale u njemu kada je udario u greben, nasukao se i prevrnuo sa 4.200 putnika i članova posade. Stijene su vraćene na greben na ostrvu Điljo, u Tirenskom moru kome i pripadaju, gdje će biti otkrivena i spomen-ploča Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/obiljezava-se-godisnjica-brodoloma-kosta-konkordije.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnjica brodoloma Koste Konkordije

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2013

Rodbina žrtava brodoloma "Koste Konkordije" i putnici koji su preživeli ovu tragediju, obeležili su njenu prvu godišnjicu na italijanskom ostrvu Giljo, otkrivanjem spomenika, misom i minutom ćutanja u čast onih koji su se utopili...Minut ćutanja je bio tačno u trenutku kada je pre tačno godinu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.