Nova godina, novi udar na džep: Mesečne karte za prevoz poskupljuju za 3 KM?

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova godina, novi udar na džep: Mesečne karte za prevoz poskupljuju za 3 KM?

Mesečne karte za gradski prevoz na području Banjaluke bi prema trenutnoj računici trebao da poskupi za 3 KM.

Odgovor Grada da li će dozvoliti povećanje cena karata u javnom saobraćaju očekuje se ovih dana, a ukoliko prevoznici dobiju „zeleno svetlo“, prvi put posle sedam godina promeniće se i cena mesečnih karata.

- Naš predlog Gradu je da mesečne karte zavisno od vrste linija poskupe od jedne do tri marke, a jednokratne karte sa 1,40 - na 1,60 KM. Izračunali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo da bismo sa tim povećanjem mogli pokriti troškove zbog poskupljenja goriva i povećanja plata radnicima- pojasnio je direktor „Pavlović tursa“ Goran Starčević.

Zanimljivo je da poslednji put kada su pojeftinile jednokratne karte, nisu smanjene i cene mesečnih, zbog čega su putnici negodovali, ali prevoznici objašnjavaju da je najavljeno poskupljenje sada moguće jer su prošle godine potpisali aneks ugovora sa Gradom, po kom se cene karata menjaju u paketu. Radnička karta sada košta 36,5 KM.

Putnike očekuje i nova usluga, Starčević ističe da je u planu uvođenje celodnevne karte na svim linijama, po ugledu na gradove u okruženju. Pregovori su u toku, te cena ove karte nije poznata.

Vozači u javnom prevozu, koji odavno traže povećanje plata, poskupljenje prevoza smatraju opravdanim, jer su porasle cene goriva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.