Njemačka je šampion svijeta

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Jul.2014, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka je šampion svijeta

Reprezentacija Njemačke novi je šampon svijeta! "Panceri" su pobijedili Argentinu 1:0 poslije produžetaka i osvojili četvrtu titulu šampiona u istoriji. Sjajan meč na Marakani rješio je rezervista Mario Gece golom u 113. minutu igre, nakon prodora Andrea Širlea po lijevoj strani. Njemačka je osvojila prvu titulu na SP od 1990. godine. Apsolutni junak je selektor Joakim Lev koji je godinama stvarao ovaj tim koji je postao mašina. Evropa osvaja treće uzastopno SP, što je rekord konfederacije UEFA. Argentina je primila prvi gol poslije više od 470 minuta, prvi u nokaut fazi i ostala bez svoje treće titule. Lionel Mesi će još uvijek morati da čeka da bi bio u rangu sa legendarnim zemljakom Dijegom Maradonom. Mesi još uvijek nije dao gol u nokaut fazi Mundijala, a iza njega su već tri. Prvi strijelac SP je Kolumbijac Hames Rodriges sa šet pogodaka uz dvije asistencije. Na pet je ostao Tomas Miler, dok je Miroslav Klose postao najbolji strijelac u istoriji Mundijala sa 16 golova. (B92, foto: Getty Images)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majstorija Gecea za četvrtu titulu Njemačke

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2014

RIO DE ŽANEIRO - Njemačka je, zahvaljujući sjajnom pogotku Marija Gecea u 113. minutu, na asistenciju Andrea Širlea, postala prva evropska reprezentacija koja je osvojila titulu fudbalskog šampiona svijeta na američkom kontinentu!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Gece: Samo sam šutnuo loptu

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Jul.2014

Prelazak iz Borusije u Bajern Mariju Geceu vjerovatno nijedan navijač ekipe iz Dortmunda nije oprostio, ali će se sada situacija sigurno promijeniti. Gece je ušao u 88. minutu finala Mundijala sa Argentinom, a u 113. pogodio mrežu Serhija Romera. Desetak minuta kasnije meč na "Marakani" u Rio de...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.