Nemoguće utvrditi ko je potencijalni terorista

Izvor: Cafe.ba, 15.Nov.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemoguće utvrditi ko je potencijalni terorista

- Koordinator za migracije Vlade Srbije Aleksandar Vulin je rekao da suštinski nije moguće na provjerama migranata utvrditi da li je neko potencijalni terorista.

"Bilo bi naivno misliti da će neko ko je zabeležen u svetskim evidencijama terorističkih grupa doći pod svojim imenom i dati svoj pasoš i reći - molim vas, uhapsite me", rekao je Vulin za TV "Pink", povodom informacije da je jedan od terorista prošao balkansku rutu.

On je podsjetio da je kroz Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prošlo više od 490.000 ljudi, koji su evidentirani, fotografisani, uzeti su im otisci prsta i dlana, te dodao da je to je najviše što Srbija može da uradi.

Vulin je naveo da u Srbiju migranti u većini slučajeva dolaze bez ikakvog dokumenta i jednostavno kažu kako se zovu i kada su rođeni.

"Potpuno je normalno i moguće da ima među tim ljudima onih koji su u ko zna kakvim nezakonitostima, imate i obične kriminalce i teroriste. Ali, ne možete zbog toga da se ponašate tako da svakog migranta smatrate teroristom", rekao je Vulin.

On je dodao da će, nakon terorističkog napada u Parizu, provjere migranata, koji prolaze kroz Srbiju duže trajati.

"Da li je moguće da se nešto desi? Naravno da je moguće. Bilo je moguće svih ovih meseci, bilo je moguće i pre migrantske krize. U svakoj zemlji na svetu postoji neki bolesnik, koji bi bio u stanju da uradi nešto slično", rekao je Vulin, podsjetivši na terorističke napade u Kumanovu, Zvorniku, Sarajevu...

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Vulin: A kako da utvrdimo ko je terorista?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2015

Koordinator za migracije Vlade Srbije Aleksandar Vulin je rekao da suštinski nije moguće na proverama migranata utvrditi da li je neko potencijalni terorista...- Bilo bi naivno misliti da će neko ko je zabeležen u svetskim evidencijama terorističkih grupa doći pod svojim imenom i dati svoj pasoš...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.