Nedostatak parking mesta u Zvorniku: Gađani zatražili brže rešavanje problema

Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostatak parking mesta u Zvorniku: Gađani zatražili brže rešavanje problema

Gradska uprava Zvornika privodi kraju aktivnosti na izgradnji parking garaže kapaciteta 150 mesta, nakon čega će se početi naplaćivati parking.

Naime, nakon što su pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Zvornik proteklih dana zbog nepropisnog parkiranja sankcionisali 240 učesnika u saobraćaju, građani su zatražili brže rešavanje najvećeg problema u ovoj lokalnoj zajednici.

Za „EuroBlic“ meštani novode da ne beže od odaveze plaćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parkinga, ali da zbog velikih gužvi, pogotovo u ulicama oko Bolnice i Doma zdravlja nemaju gde da se parkiraju kako bi otišli na pregled.

Bojan Bozalo kaže da je nekada nemoguće naći parking i da nije ni čudno da se ljudi parkiraju vozila na trotoarima.

- Čekamo da se uvedu zone ili parking garaže, jer bi tada imali siguran parking. Ovako mesta nema nigde pogotovo kod važnih institucija  – rekao je Bozalo.

Iz gradske uprave su naveli da se aktivno radi na rešavanju ovog problema te da je novac za izgradnju parking garaže obezbeđen, ali se zbog protivljenja stanara odustalo od izgradnje garaže u blizini zgrade lokalne uprave, Osnovnog suda i zgrade Policijske uprave. Zamenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović kaže da je najverovatnije da će garaža sa 150 parkinga biti izgrađena na igralištu Sokolskog doma.

- Radovi će verovatno početi na jesen ove godine kako bi bar delimično rešili problem koji je evidentan već duži vremenski period. Pored toga ispod Sokolskog doma radi se idejno rešenje za povećanje tog parking prostora koji bi trebao biti uvećan za 48 novih mesta. I dalje tražimo lokaciju u blizini Bolnice i Doma zdravlja gde bi gradili još jednu parking garažu. Nakon završetka ovih radova realno bi bilo očekivati da se naplata parkinga po zonama u gradu uvede u narednoj godini – rekao je Ivanović.

Poseban problem u Zvorniku je činjenica da otprilike jedna trećina stanovništva iz ove lokalne zajednice živi u samom gradu, a ostatak u prigradskim naseljima i mesnim zajednicama, te da svi oni po usluge dolaze u grad zbog čega se u prepodnevnim časovima i stvara ogromna gužva.

Iz PU Zvorniku su saopštili da je kontrola parkiranja vozila obavljena na osnovu analize stanja u oblasti bezbednosti saobraćaja na području Grada Zvornika.

- Akcenat je stavljen na nepropisno parkirana vozila u delovima grada koji su od vitalnog značaja za funkcionisanje i odvijanje normalnih životnih aktivnosti, kao i na trotoarima, gde je usled parkiranih vozila pešacima otežano kretanje. Tokom akcije policijski službenici sankcionisali su 240 učesnika u saobraćaju zbog pogrešnog parkiranja, od čega su izdata 144 prekršajna naloga i 96 obaveštenja o počinjenom prekršaju – saopštili su iz PU Zvornik i dodali da će nastaviti i u narednom periodu sa sličnim akcijama kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Propali pregovori

Kako smo nezvanično saznali pregovori čelnika lokalne uprave sa stanarima stare zgrade šumarstva, koja bi se rušila, a na njenom mestu i širem okolnom prostoru gradila parking garaža, su propali zbog zahteva pojedinaca, iako je većina stanara bila za predlog gradske uprave. Ta lokacija je bila potencijalno najbolja za garažu u blizini Bolnice i Doma zdravlja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.