Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak akcije „Uplatnica“: Banjalučanin pričinio materijalnu štetu od 82.280 KM

Policijska uprava Banjaluka podnela je Okružnom javnom tužilaštvu izveštaj protiv Z.P /28/ iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio tri krivična dela kojim je pričinio materijalnu štetu od 82.280 KM.

Osoba Z.P. se sumnjiči da je izvršio krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja,“ Falsifikovanje isprave“, „Navođenje na overu neistinitog sadržaja“.

- Izveštaj je rezultat nastavka akcije kodnog naziva „Uplatnica“, kojom je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obuhvaćena višegodišnja istraga vođena sa ciljem pronalaska dokaza za rasvetljavanje navedenih krivičnih dela u kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 82.280.00 KM - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Tokom akcije je saslušan veći broj svedoka i prikupljeno je dovoljno dokaza koji ukazuju da postoje osnovi sumnje da je delo izvršeno u vremenskom periodu od oktobra 2013. godine do oktobra 2015. godine na štetu računa javnih prihoda Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Osoba se sumnjiči da je kao zaposlen u preduzeću za posredovanje u prodaji i registraciji vozila, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, iskoristio svoj položaj te štampao i falsifikovanim pečatom overavao uplatnice, koje su bile garancija uplaćenih prihoda, a zatim ih davao klijentima, koji su ih koristili kao dokaz o uplati prilikom registracije vozila.

Osumnjičeni nije izvršio obavezne uplate na račun javnih prihoda RS, zadržavajući određene novčane iznose za sebe.

Istragom je utvrđeno da u oko 500 zahteva za registraciju vozila nije bilo izvršenih uplata za javne prihode budžeta RS i BiH.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Banjalučanin osumnjičen da je počinio materijalnu štetu od 82.280 KM

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2018

BANJALUKA - Policija je podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv Banjalučanina čiji su inicijali Z.P. (28) zbog sumnje da je počinio tri krivična djela kojim je pričinio materijalnu štetu od 82.280 KM...Z.P. se sumnjiči za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.