Najs i Tromp sumnjaju u reviziju presude: Sporan legitimitet Sakiba Softića

Izvor: Blic, 03.Mar.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najs i Tromp sumnjaju u reviziju presude: Sporan legitimitet Sakiba Softića

Revizija tužbe protiv Srbije nema šansi. To potvrđuje i interni dokument bivšeg haškog tužioca Džefrija Najsa i profesorke Nevenke Tromp. Iako zagovornici revizije, oni sumnjaju u njen uspeh i legitimitet agenta Sakiba Softića.

Da je Bakir Izetbegović na vreme pokrenuo pitanje nadležnosti Sakiba Softića i instruisao ambasadora BiH u Hagu kako da deluje, sad bi priča bila drugačija, piše u dokumentu koji su sročili Džefri Najs i Nevenka Tromp.

Poznato je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je Najs 2015. nagovarao Izetbegovića da se posveti reviziji, ali, kako se u dokumentu koji su objavili federalni mediji navodi, on tada baš i nije bio mnogo zainteresovan za to, svedoči Najs. Ipak, oboje smatraju da sa revizijom ipak treba pokušati.

- Čak i ako bude neuspešna, dobro formiran zahtev za reviziju bi dao dokumentovan zapis o istoriji sukoba i zločina počinjenih u Bosni Hercegovini, kao i nastojanja Bosne i Hercegovine da dokaže istinu pred Međunarodnim sudom pravde. -

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.