Na raspolaganju 60 miliona KM

Izvor: Blic, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na raspolaganju 60 miliona KM

BANJALUKA - Vlada RS zadužila je juče Ministartvo poljoprivrede da za narednu sednicu Vlade pripremi predlog realokacije novca u okviru plana korišćenja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede za 2007.

„U cilju ublažavanja posledica suše i očuvanja stočnog i živinarskog fonda, Vlada RS će nakon predloga Ministarstva poljoprivrede da odredi način intervenisanja predviđenim novcem", saopštila je Vlada RS.

Inače, budžetom je predviđeno 60 miliona KM >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za korišćenje podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede. Nakon predloga Ministasrtva poljoprivrede o realokaciji novca, Vlada RS će odrediti koliko novca će biti izdvojeno za suzbijanje posledica suše.

Istovremeno, Vlada RS donela je juče odluku o načinu postupanja predstavnika kapitala Mešovitog holdinga „Elektroprivreda RS" u organima „Novih elektrana RS" Gacko (NERS).

Javni interes mora se ostvarivati u kontinuiranoj saradnji sa odgovorajućim organima ERS kroz dobijanje uputstava, smernica i mišljenja.

Vlada RS upoznata je i sa nabavkom energenata za potrebe RiTE „Gacko" i RiTE „Ugljevik" za 2007. i zadužila Upravu MH ERS da u saradnji sa ovim termoelektranama to i realizuju.

Vlada RS je prihvatila informaciju o sprovođenju akcionog plana o saradnji RS sa Haškim tribunalom od 1. februara do kraja jula i zadužila radnu grupu za sprovođenje ovog plana da nastavi sa intenzivnim aktivnostima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.