Na Tjentištu u toku radna akcija, pronađena dokumentacija projekta sanacije klizišta

Izvor: Blic, 05.Feb.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Tjentištu u toku radna akcija, pronađena dokumentacija projekta sanacije klizišta

U Direkciji Nacionalnog parka Sutjeska potvrdili su da je pronađena dokumentacija projekta sanacije klizišta iz 1986. godine.

- Projekat, iako delimično oštećen usled dugogodišnjeg neadekvatnog čuvanja u arhivu Nacionalnog parka, dobro će poslužiti za sanaciju koja treba da usledi. Stranice ovog dokumenta na kojima se jasno vidi raspored površinskih i podzemnim kanala i šahtova poslužiće za izradu novog projekta za sanaciju klizišta, obnovu i izgradnju nove infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kaže direktor Nacionalnog parka Sutjeska Dejan Pavlović, piše RTRS.

Podseća da je arhiva Nacionalnog parka uništena početkom poslednjeg rata i da su među sačuvanom dokumentacijom pronašli ovaj značajan projekat.

Rekao je da su počele pripreme za sanaciju klizišta, u toku je radna akcija zaposlenih na čišćenju začepljenih kanala iznad spomenika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.