Izvor: Blic, 18.Avg.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDP: Fascinira drskost kojom SNSD atakuje na građane Banjaluke

Narodni demokratski pokret poručio je da ih fascinira smelost i drskost kojom SNSD uporno atakuje na građane Banjaluke.

https://t.co/Pu0LDViHqC

РЕАКЦИЈА #НДП НА ИЗЈАВУ НИКОЛЕ ШПИРИЋА: Сензибилни Никола #Шпирић pic.twitter.com/q1EGrHLAvL

NDP je na taj način reagovao na izjavu potpredsednika SNSD Nikole Špirića, koji je danas poručio da se kandidat Saveza za promene za gradonačelnika Banjaluke Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čavić, kada je reč o porezima, ponaša kao Super Hik – lik iz Alan Ford stripa, koji poziva da se uzima od siromašnih i daje bogatima.

Naime, Špirić je, komentarišući Čavićevu incijativu da novac od poreza na nepokretnosti bude utrošen na infrastrukturu područja na kojima je porez i prikupljen, rekao da bi to značilo da razvijeni budu sve razvijeniji, a nerazvijeni da nestaju.

- U Banjaluci imate razvijenija i nerazvijenija područja i kada bi se primenio princip koji zagovara Čavić samo bi se nastavila ta neravnomernost - rekao je Špirić.

On je istakao i da porez mora da ima i socijalnu dimenziju i dimenziju pravičnosti, ali da populističke priče poput Čavićeve govore da na predstojećim izborima postoje kandidati čiji je maksimalni domet samo da budu kandidati.

Iz NDP, na brigu Špirića o socijalnom senzibilitetu i iskazivanju brige prema nerazvijenim delovima grada iz ove stranke, između ostalog, pitaju da li je o tome potpredsednik SNSD razmišljao kada je svojoj deci kupovao stanove po Novom Sadu i Beču, kada je sina zapošljavao u državnoj instituciji, kao i širu porodicu, ili kada je asfaltirao put i pravio vodovod u svom rodnom mestu, a građani Manjače nemaju vodu u 21. veku.

- Špirić ne treba da se brine oko podrške Čaviću, već da se skoncentriše svoju odbranu u nizu sudskih procesa koji ga čekaju uskoro. Javnost Banjaluke i RS ćemo u toku kampanja upoznati sa vašim zajedničkim projektima od vremena kada ste bili predsedavajući Saveta ministara BiH pa sve do danas – poručili su iz NDP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.