NARODNA SKUPŠTINA RS Popis nezakonit, odbačena Jukićeva odluka

Izvor: Blic, 21.Jun.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NARODNA SKUPŠTINA RS Popis nezakonit, odbačena Jukićeva odluka

Svi prisutni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su odbili da prihvate nezakonitu i po interese Srpske štetnu odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH.

Ukoliko direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić do 25. juna ne povuče nezakonitu odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH u 2013. godini, Narodna skupština obavezuje Vladu Srpske i Republički zavod za statistiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da povuku predstavnike iz Centralnog popisnog biroa i zahteva da iz ovog biroa budu povučena i preostala dva člana iz reda srpskog naroda, navodi se u skupštinskom zaključku.

Ovim zaključkom NSRS zadužuje Vladu Srpske da predloži zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova Republike Srpske, da bi Republički zavod za statistiku mogao objaviti rezultate popisa.

Svojim zaključkom poslanici su obavezali  Vladu RS  i druge organe i institucije u Srpskoj, kao i predstavnike Republike Srpske u institucijama BiH, da aktivno koriste sva pravna, politička i druga legalna sredstva da bi se nezakoniti jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH iz 2013. godine stavili van snage.

Pročitajte još:

Do postizanja saglasnosti o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine organi i institucije Srpske neće priznati, niti objaviti rezultate popisa, navodi se u skupštinskom zaključku.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i informaciju o realizaciji aktivnosti na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Usvajanju zaključaka i informacije nisu prisustvovali poslanici Koalicije "Domovina".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Republika Srpska odbacila odluku o popisu

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Jun.2016

Narodna skupština Republike Srpske odlučila je da ne prihvati odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o metodologiji obrade podataka popisa stanovništva, ocjenivši je kao nezakonitu i štetnu po interese Republike Srpske. Skupština RS usvojila je zaključke kojima se Vlada i...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.