Mobilna ambulanta u Motikama

Izvor: Blic, 17.Dec.2009, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilna ambulanta u Motikama

Mobilni tim ambulante porodične medicine „Mediccare", koja usluge pruža po potpuno istom principu kao i javne ambulante, od juče je na usluzi meštanima Motika u blizini njihovih domova. Tim lekara i tehničara od sada će naselje posećivati dva puta sedmično, a pacijente će za sada primati u prostorijama mesne zajednice.

Kako ističu u ambulanti, mobilni tim krenuće i u kućne posete za stare i iznemogle koji nisu u mogućnosti da dođu u mesnu zajednicu, a nadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se da će ovakav tim biti samo začetak buduće prave ambulante porodične medicine koju nameravaju graditi u naselju. Do sada je najbliža ambulanta u kojoj su stanovnici Motika mogli da se registruju kod porodičnog lekara bila ona u Petrićevcu, udaljena sedam do deset kilometara od naselja.

- Mobilni tim je krenuo u naselje u dogovoru sa mesnom zajednicom kako bismo meštanima pružili usluge, a zdravstvenu zaštitu oni mogu da ostvare svakim radnim danom i u našim prostorijama u „Energomontu". Ukoliko meštani budu zadovoljni, nadamo se da ćemo sledeće godine uspeti da otvorimo i posebnu ambulantu u Motikama - ističu u ambulanti „Mediccare".

Ova privatna ambulanta sa radom je počela 1. jula, a po ugovoru koji ima sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS, zdravstvenu zaštitu obezbeđuje po sistemu identičnom onom u ambulantama Doma zdravlja, pa se usluge ne plaćaju.

S obzirom na to da ambulanta ima i sopstvenu laboratoriju, u Savetu MZ Motike ističu kako će od sada biti mnogo lakše dobiti nalaze pretraga. Mestu sa više od 3.000 stanovnika ambulanta je, kažu, preko potrebna.

- Da bi došli do nalaza ljudi moraju do osam puta ići tamo-amo, od Motika, preko Petrićevca, pa do Doma zdravlja i nazad, a sada bi to trebalo da bude mnogo lakše. Uzorci za pretrage uzimaće se u naselju, a nalazi dobijati mnogo pre, na terenu - kaže predsednik Saveta MZ Milan Krajinović, dodajući da su meštani čekali i po sedam dana da dođu do svog porodičnog lekara, nakon što se najave u ambulanti u Petrićevcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.