Misteriozna smrt u Sarajevu: Ni 10 meseci kasnije nije poznato da li je starica bila DROGIRANA PRE PLJAČKE

Izvor: Blic, 17.Okt.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozna smrt u Sarajevu: Ni 10 meseci kasnije nije poznato da li je starica bila DROGIRANA PRE PLJAČKE

Uzrok smrti osamdesetpetogodišnje starice Maide Gogalija, koja je pronađena mrtva u svom stanu u decembru prošle godine i to nakon što je opljačkana, još nije utvrđen, tačnije nikad nije razjašnjeno da li je staricu drogirala kradljivica koja se i sama onesvestila nakon pljačke ili je uzrok smrti nešto drugo.

Naime, u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu kazali su kako se kompletan obdukcioni nalaz preminule starice i dalje čeka, te da ga ovoj instituciji treba dostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << patolog Nermin Sarajlić.

Kako je pojašnjeno, nakon obdukcije tela starice, određeni uzorci su poslani na toksikološka veštačenja nakon kojih bi trebalo biti utvrđeno šta je tačno dovelo do njene smrti.

Međutim, ni deset meseci kasnije nalazi nisu stigli, zbog čega osumnjičena Amina Omeragić, (49) još nije optužena za ovo krivično delo, a istraga protiv nje još je otvorena.

Sumnjiva prošlost

Omeragić je uhvaćena na delu samo zato što je i ona bez svesti pronađena u hodniku Maidinog stana, dok je leš starice pronađen u jednoj od soba u stanu. Omeragić, inače lečena narkomanka, za kojom je i srbijansko pravosuđe raspisivalo poternice, jer se sumnjalo da je u toj zemlji drogirala i pljačkala starije žene, tada se navodno predozirala metadonom.

S obzirom na njenu prošlost odmah se posumnjalo da je ona na prevaru ušla u stan starice te da ju je drogirala, kako bi nesmetano mogla pokupiti novac i zlato, koji su kasnije pronađeni u njenoj torbi.

Ona je, naime, zbog krađa u Srbiji hapšena još 2009. godine, zajedno sa Željkom Paunovićem, koji je tada imao 27 godina.

Paunović  je u to vreme pronalazio kuće u kojim su same živele starije i nemoćne žene. Kod njih bi onda dolazila Amina, koja im se predstavljala kao radnica humanitarne organizacije koja je tražila pomoć.

Starice bi je pustile u kuću i skuvale joj kavu, a ona bi iskoristila njihovu nepažnju i u kavu im stavljala lekove za smirenje nakon čega su žene padale u nesvest.

Prevarantica bi tada prekopala celu kuću i odlazila sa novcem, zlatom i drugim vrednostima.

Ova priča ponovo je aktuelizovana, nakon što su se prošle sedmice na društvenim mrežama i u medijima pojavile informacije o pljačkama starijih osoba, koje neodoljivo podsećaju na ovaj slučaj.

Droga u kavi

Prema tim informacijama, nepoznata žena, pod izgovorom da joj želi pomoći na prevaru ušla u stan starice koja živi sama u sarajevskom naselju Mejtaš. Popile su kavu, a starica se dva dana kasnije probudila na Klinici za neurohirugiju bez mogućnosti da se seti šta joj se dogodilo, piše faktor.

Ženu je bez svesti u kući pronašla ćerka, a ubrzo su shvatili da je starica opljačkana i drogirana, te da je spavala dva dana. Slučaj je odmah prijavljen policiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.