Milanović: Monetizacija auto cesta je ekonomska nužnost za Hrvatsku

Izvor: Cafe.ba, 25.Avg.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Monetizacija auto cesta je ekonomska nužnost za Hrvatsku

Premijer Hrvatske Zoran Milanović kazao je danas u Cavtatu da je za Hrvatsku monetizacija autocesta nužnost.

On je odgovarajući na pitanje novinara da li najavljeni projekat jadransko-jonske auto ceste znači odustajanje od monetizacije autocesta u Hrvatskoj kazao da Hrvatska od najavljene monetizacije može imati samo profit, javio je reporter Anadolu Agency (AA).

„Monetizacija auto cesta, u ovom trenutku nam je ekonomska nužnost. Pri čemu auto ceste ostaju u Hrvatskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << detalji se regulišu ugovorom. U slučaju da promet u jednom trenutku pređe određenu razinu, profit se dijeli. Hrvatska država može od toga samo profitirati. Ovaj projekat jadransko-jonske autoceste je u interesu Hrvatske, da cijeli promet ne bi završavao u Dubrovniku, jer južno od Dubrovnika živi još više miliona ljudi. Oni imaju potrebe, uvoze robu preko Italije.“, kazao je Milanović i napomenuo da je Hrvatska svojim novcem izgradila puteve  širom države.

Milanović je poručio da „mi od EU nismo dobili ni jednog eura za ove velike projekte. Sve smo gradili svojim novcem i svojim zaduženjem“.

Premijeri Hrvatske, Albanije, Crne Gore i BiH razgovarali su danas u hrvatskom gradiću Cavtatu o izgradnji jadransko-jonske auto ceste. Oni su nakon razgovora saopštili da je ovaj projekat zajednički interes svih zemalja regije.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.