Mijat Gaćinović o plasmanu Ajntrahta u finale nemačkog Kupa: Bio sam siguran da ću postići gol sa bele tačke

Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijat Gaćinović o plasmanu Ajntrahta u finale nemačkog Kupa: Bio sam siguran da ću postići gol sa bele tačke

Nisam imao tremu i bio sam uveren da ću postići gol bez obzira na to što je penal serija u polufinalnom meču sa timom iz Menhengladbaha bila jako dramatična, kaže vezista Ajntrahta Mijat Gaćinović.

Ekipa za koju igra reprezentativac Srbije pobedila je Borusiju Mehengladbah boljim izvođenjem penala 8:7, nakon što je regularni deo meča zavšen 1:1 i tako sebi obezbedila plasman u finale Kupa Nemačke posle 29 godina. Mijat postigao odličan gol sa bele tačke u trećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << seriji, a tokom 90 minutu odigrao je odlično.

- U klubu i među navijačima vlada ogromna euforija nakon ovog susreta. Ispisali smo istoriju ovom pobedom i plasmanom u finale, prešli smo dug i težak put do nje. Moramo biti zadovoljni, kako našim igrama tokom celog takmičenja, tako i šansom da posle 29 godina donesemo trofej u Frankfurt – istakao je 22-godišnji Trebinjac.

Gaćinović je pre šuta sa bele tačke delovao itekako smireno, a precizno je pogodio donji levi ugao golmana Jana Somera, koji je otišao u pogrešnu stranu.

- Iskreno nisam osećao tremu. Imao sam osećaj da ću postići gol i tako je bilo na kraju. Tukao sam precizno, prevario golmana Borusije i lopta je završila u mreži. Izvođenje penale jeste bilo dramatično, bilo je promašaja sa obe strane, odnosno odbrana golmana, ali su sreća, sigurnost i golman Hradecki bili na našoj strani. Odbranio je dva šuta Borusije i tako nam olakšao posao, što mu nije prvi put. On je ovde živa legenda i stvarno spada među najbolje golmane u Bundesligi – kaže Gaćinović.

Tokom serije penala kamere na stadionu su bile fokusirane na Mijatovog saigrača Tavatu, koji je jako emotivno podneo izvođenje udaraca sa bele tačke.

- Video sam da nije mogao gledati penale, već je bio okrenut leđima sve vreme, što mi je bilo jako simpatično. On je postigao vodeći gol tokom meča, nakon čega je zamenjen, pa je vrlo emotivno podneo činjenicu da ne može izvesti udarac sa bele tačke i pomoći ekipi. Penale je nekako to uvek teže gledati nego izvoditi, koliko god to čudno zvučalo. Naravno ako promašite i postanete tragičar onda je jako teško – ističe Mijat.

Gaćinović i svi u klubu iz Frankfurta se nadaju da je plasmanom u finale Kupa i prethodnom pobedom protiv Augzburga u prošlom kolu okončana dvomesečna kriza u Ajntrahtu.

- Mnogo nam je značila pobeda protiv Auzburga prošli vikend pred ovaj kup meč. Podigla nam je samopouzdanje i vratila sigurnost u ekipu, što se videlo na meču protiv Mehengladbha. Imali smo stvarno lošu seriju tokom marta i aprila, bilo je problema sa povredama, i nismo uspevali da se vratimo u pobednički ritam. Obe pobede su stvarno pala u pravo vreme, obezbedili smo opstanak u Bundesligi, ali naše ambicije idu i dalje, tako da se nadam da ćemo ponovo zaigrati kao tokom većeg dela sezone, i ponovo krenuti prema vrhu tabele gde objektivno zaslužujemo mesto – završio je priču reprezentativac Srbije.

Dortmund favorit, ali nema predaje

U finalu nemačkog ‘’DFB Pokala’’ Ajntraht će igrati protiv Borusije Dortmund, koja je sinoć kao gost savladala minhenski Bajern sa 3:2.

- Nema sumnje da je Dortmund favorit u finalu, ne igraju više Ligu Šampiona, tako da se mogu koncetrisati na Kup. Naravno isto bi bilo i da smo za rivala dobili Bajern. Ipak, bez obzira na veličinu i kvalitet protivnika nećemo se predati i pokušaćemo da iskoristimo priliku za osvajanje trofeja koja nam se pružila. Za ovakve mečeve se živi i igra fudbal – tvrdi Gaćinović.

Vredi dva miliona evra

Trenutna vrednost Mijata Gaćinovića procenjena je na dva miliona evra po transfermarktu. Zahvajujući odličnim igrama u dresu Ajntrahta cena mu je porasla za pola 500.000, jer je u vreme dolaska u frankfurtski klub iz novosadske Vojvodine iznosila 1,5 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.