Mihajlica: Bošnjačke političke strukture opstruišu istragu o napadu na Vučića u Potočarima

Izvor: Blic, 06.Jun.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlica: Bošnjačke političke strukture opstruišu istragu o napadu na Vučića u Potočarima

- U BiH se opstruiše istraga o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima zbog uticaja bošnjačkih političkih struktura na pravosudne i bezbjednosne institucije na nivoa BiH – istakao je u Banjaluci predsednik Odbora za bezbednost Narodne skupštine Republike Srpske Milanko Mihajilica.

- Ubeđen sam da su politika i određene bezbednosne strukture uključeni u zataškavanje istine o napadu na Vučića. Istraga i aktivnosti nadležnih institucija se ometaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pogrešno usmeravaju, što je skandalozno", ocenio je Mihajlica.

On je ponovio da su pravosudne institucije i policijske agencije na nivou BiH odgovorne što još nije okončana istraga o napadu na Vučića.

- Tužilaštvo BiH vodi istragu u ovom slučaju i nedopustivo je što još nije podiglo optužnicu protiv odgovornih lica. To je velika sramota za sve u BiH - istakao je Mihajilica.

On je ocenio da je problem što se u BiH sve manje govori o napadu na premijera Srbije.

- Nije dobro što neko želi da sve zataška i da bude zaboravljen napad u Potočarima. Bilo je dovoljno vremena da konačno bude utvrđeno ko je izvršio napad i ko ga je naredio - kaže Mihajilica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.