Izvor: Blic, 08.Okt.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesec se najbolje vidi u Sarajevu

Astronomsko društvo „Orion“, u okviru Svetske sedmice Svemira i Međunarodne noći posmatranja Meseca, organizovao je večeras u Sarajevu javno posmatranje Meseca i drugih interesantnih objekata koji su trenutno dostupni.

Posmatranje je za sve ljubitelje ovakvih pojava na nebu organizovano u centru grada, u Skejt parku na Marijin-Dvoru.

Muhamed Muminović, iz Astronomskog društva „Orion“ je kazao da su slični događaji uvek interesantni ljudima, pogotovo deci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mesec je posmatran amaterskom opremem, ali su prema rečima organizatora, teleskopi bili sasvim dovoljni da se vide mesečevi krateri.

Međunarodna noć posmatranja Mjeseca (InOMN) je međunarodni praznik Lunarne nauke i istraživanja koji se jednom godišnje održava od 2010. godine, obično tokom jeseni u severnoj hemisferi tokom faze prve četvrti Meseca, kada je najprikladnije vreme za posmatranje detalja Meseca poput kratera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.