Mesar supruzi zabio nož u leđa

Izvor: Blic, 13.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesar supruzi zabio nož u leđa

GRADIŠKA - Samo velikom prisebnošću komšije Gorana Dajića iz Cerovljana i brzom intervencijom lekara u gradiškoj bolnici spasen je život Milene Pećanac (18) koju je kuhinjskim nožem dugim 19 centimetara u leđa ubo nevenčani suprug Goran Keser (22).

Načelnik Intenzivne nege dr Milan Švraka kaže da je Milenino zdravstveno stanje sada stabilno, mada ozbiljna povreda pluća može uvek da se iskomplikuje. „Ona je pod stalnim lekarskim nadzorom, primenili smo sve mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i verujem da će ishod biti ohrabrujući”, rekao je Švraka, koji je zajedno sa hirurgom Branislavom Kukićem primio Milenu.

- Ova mlada žena dopremljena je u bolnicu sa nožem duboko zarivenim u gornji deo leđa, u predelu grudnog koša. Krvarila je i svaki sekund joj je bio vrlo bitan jer je otvoren priliv vazduha u plućnu maramicu, što je stanje dramatično komplikovalo.

Ovakvu povredu nisam video u svojoj višegodišnjoj hirurškoj praksi. Hitno smo intervenisali i zbrinuli Milenu - rekao je Kukić.

Suštinu ove krvave drame ispričala nam je Milena, majka troje dece, Viktorije (3), Anite (2) i Nikoline (1), koja u vanbračnoj zajednici sa Goranom živi četiri godine u kući svoje strine Irme Pećanac. Ona je dete razvedenih roditelja, udala se sa 14 godina, kaže da je majku, koja ju je navodno ostavila kada je imala šest meseci, upoznala tek pre pola godine.

- Sad sam ipak dobro, ali se ne sećam ni kad sam dopremljena u bolnicu niti operacije. Kad sam Goranu u nedelju naveče rekla da više ne želim da živim s njim jer nas maltretira i sklon je alkoholu, on je počeo da viče. Rekla sam mu da nas napusti zbog stalnih svađa i trauma dece, što ga je razljutilo pa je počeo da psuje i preti, a onda me iznenada na hodniku ubo nožem u leđa. Osetila sam samo jak udarac i nisam znala šta se dogodilo sve dok mi strina, koja me je davno posvojila, nije rekla da imam nož u leđima. Nismo mogle da ga izvadimo, a onda smo pozvale pomoć. Došao je komšija Goran Dajić koji me je po snegu i vejavici dovezao do bolnice, gde sam onesvestila - kaže Milena, žaleći se da je porodično nasilje prijavljivala Centru za socijalni rad u Gradiški, ali da ništa efikasno nije preduzeto.

- Plašim se za decu koja su sa strinom kod kuće, a ne znam šta će biti posle, kad ja izađem iz bolnice, a Goran iz pritvora. Ko će onda da nas zaštiti! - zabrinuta je Milena.

U CJB Banjaluka potvrdili su da se krvavi obračun dogodio pre 18 časova, a da je slučaj policiji telefonom prijavio Z. K., koji je rekao da je u gradišku Hitnu pomoć dovezena tada još nepoznata ženska osoba.

Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije iz Gradiške i dežurnim tužilac obavili su uviđaj, a posle kompletiranja slučaja protiv Gorana Kesera biće podnet izveštaj za pokušaj ubistva, objasnili su u policiji.

Keser, koji je radio kao mesar, uhapšen je odmah nakon napada.

Brigu o deci preuzima Centar za socijalni rad

Direktor Centra za socijalni rad u Gradiški Mile Macura najavio je da će njihova služba već danas posetiti troje Milenine i Goranove dece. „Decu ćemo sigurno zbrinuti i pomoći da se nasilje iskoreni, ali ovakvu reakciju očito usled alkoholizma nije moguće pretpostaviti, pa prema tome nismo mogli da preduzmemo mere koje bi je isključile”, objašnjava Macura. On kaže da su Milena i Goran bili pozvani u Centar 9. septembra prošle godine u vezi s porodičnim problemima, ali da se u zakazanom terminu nisu pojavili.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.