Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Tražio sam suspenziju policajca i šefa smene na GP Uvac

Ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić izjavio je, nakon što je utvrđeno da su pripadnici Granične policije odgovorni što je Sanjin Sefić prešao granicu BiH, da je lično tražio suspenziju graničnog policajca i šefa smene na Graničnom prelazu Uvac.

On je dodao i da sve policijske agencije u BiH „lažu građane da je bezbednosna situacija zadovoljavajuća“.

Mektić je naglasio da je u stalnom kontaktu sa rukovodiocima Granične policije BiH i da mu je poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako za Sefićem nije bila raspisana poternica, ali da je Granična policija informisana da je on osoba koja je u begstvu.

- Granična policija BiH trebala je povesti računa i ne dozvoliti da on izađe zbog teškog krivičnog dela koje je počinio u oblasti ugrožavanja javnog saobraćaja. Pored svega toga policijski službenik koji se nalazio na graničnom prelazu Uvac nije se odgovorno ponašao - rekao je Mektić.

Dodao je kako će istraga pokazati da li je granični policijac umišljajno dozvolio da Sefić pređe granicu BiH sa Srbijom.

- Odmah sam tražio od Granične policije BiH da suspenduje tog policajca i šefa smene te da sprovedu detaljnu istragu - kazao je Mektić.

Sefićev prelazak granice BiH i nesposobnost države da spreči njegov izlazak zabrinula je mnoge građane, posebno ako se uzme u obzir međunarodni problem terorizma i nelegalne trgovine oružjem.

- Ovo šalje jako lošu poruku građanima i javnosti. Policijske agencije na svim nivoima u BiH u svojim izveštajima konstatuju kako je „bezbednosna situacija zadovoljavajuća“. To je samo obmanjivanje javnosti, lažno prikazivanje i pokušavanje skrivanje nerada i odgovornosti sa sebe - rekao je Mektić.

Ističe da se kao ministar ne može mešati u rad policijskih agencija, ali da može upozoravati na činjenično stanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.