Makedonija: Čavkov i Misajlovski ministri umjesto Jankulovske i Janakievskog

Izvor: Cafe.ba, 13.Maj.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Čavkov i Misajlovski ministri umjesto Jankulovske i Janakievskog

- Makedonski parlament danas je većinom glasova imenovao Mitka Čavkova za ministra unutrašnjih poslova i Vladu Misajlovskog za ministra transporta i komunikacija dan nakon što su ostavke na te pozicije podnijeli Gordana Jankulovska i Milo Janakievski.

Makedonski parlament danas je većinom glasova imenovao Mitka Čavkova za ministra unutrašnjih poslova i Vladu Misajlovskog za ministra transporta i komunikacija dan nakon što su ostavke na te pozicije podnijeli Gordana Jankulovska >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i Milo Janakievski, prenosi Anadolu Agency.

Premijer Makedonije Nikola Gruevski je u obraćanju Sobranju (makedonski parlament) istakao da su Jankulovska i direktor Uprave za bezbjednost i kontraobavještajni rad Sašo Mijalkov bili primjer rukovodilaca na teškim pozicijama za koje je potreban mukotrpan rad. Gruevski je kazao kako su njih dvoje pokazali profesionalnost i patriotizam i nevjerojatnu lojalnost prema državi i uvijek su stajali na braniku otadžbine.

"Oni zaslužuju poštovanje i za njihovu krajnu odlučnost za suprotstavljanje kriminalu i korupciji", naveo je Gruevski.

Za ministra transporta i veza premijer je rekao da je bio čovjek posvećen radu, koji je želio da pošteno i sa puno truda doprinese razvitku zemlje.

Novoimenovani ministar unutrašnjih poslova Mitko Čavkov, prema riječima Gruevskog, 28 godina radi posvećeno u MUP-u, odgovorno izvršvajući sve funkcije te da je brojne zadatke iz domena njegovog resora uspješno završio.

Ministar transporta i komunikacija Vlado Misajlovski je do imenovanja za ministra bio direktor Agencije za puteve u Republici Makedoniji. Vodio je brojne krupne projekte za izgradnju tri autoputa, kao i veliki broj konstrukcija regionalnih i lokalnih puteva. Prethodno je Misajlovski bio državni sekretar u Ministarstvu transporta gdje je radio vrijedno i odgovorno, rekao je Gruevski.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.