Izvor: Blic, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Ostajem pri svojim odlukama

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak izjavio je u Srebrenici da ostaje pri svojim odlukama i istakao da one nisu donete ni protiv koga, već u korist BiH.



Lajčak je najavio da će i dalje koristiti svoja ovlaštenja navodeći da sa poslednjim merama OHR-a probleme mogu imati samo oni koji ne žele da institucije funkcionišu.

"Moja odluka ima za cilj da institucije u ovoj zemlji funkcionišu i da je lakše raditi nego opstruisati", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazao je visoki predstavnik.

Lajčak smatra da je "politička kriza prevaziđena" posle jučerašnjeg sastanka sa premijerom RS Miloradom Dodikom na kojem je dogovoreno da se političarima i javnosti BiH dostavi pravno tumačenje poslednjih odluka OHR-a.

"Te odluke nisu usmerene protiv bilo koga, one su načinjene u korist BiH. Tamo gde ne vidim spremnosti, snage i hrabrosti, ja ću koristiti moja ovlaštenja i kompetencije", naglasio je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik je prošle sedmice nametnuo odluke kojima je naložena promena u donošenju odluka u Savetu ministara i parlamentu BiH, što je u RS protumačeno kao mogućnost preglasavanja u tim institucijama.

Lajčak je danas u Srebrenici razgovarao sa lokalnim zvaničnicima o budućem razvoju te opštine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.