Izvor: Blic, 24.Dec.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća stara 100 godina šuplja je sa svih strana: Soba i kupatilo najveća želja četvoro mališana

Volela bih da imam svoju sobu, gde mogu učiti i da imam svoje kupatilo – to su želje 11-godišnje Jovane koja sa mamom, bratom i dve sestre živi u teškim uslovima.

Kuća koja je stara 100 godina, šuplja je sa svih strana i neuslovna za život. Pre nekoliko dana oluja im je odnela i krov pa je samohrana majka Miljana odlučila da sama popravi. Pala je sa krova i slomila nogu. To joj je još više otežalo ionako težak život. Nova kuća bi Đurićima rešila sve probleme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Najneophodnija je nova kuća, da imaju deca svoju sobu i kupatilo, da mogu učiti u sobi, da se mogu u kupatilu okupati, da mogu u školu kao sva normalna deca - kaže Miljana Stjepanović, piše ATV.

Ona je pre tri meseca dobila bebu, pa joj je sada, kaže još potrebniji novi dom, jer su sada svi smešteni u jednoj prostoriji koja je i spavaća soba i kuhinja. Komšije su počele graditi kuću pre pet godina, ali je sve zbog nedostatka para sve ostalo na temelju. Komšije su ponovo pokrenule akciju da se reši problem Stjepanovića koji žive u Čelincu.

- Smatram da je neophodno da se malo probudi svest, posebno, kažem vlasti, a onda smo svi mi ovde spremni i u komšiluku i dalje da pomognemo da se to završi - rekao je Ilija Vujičić.

Za Stjepanoviće najveća muka tek dolazi. U zimskim danima je kažu neizdrživo jer u nekim delovima kuće fali po koja cigla, pa otvore zatvaraju čime znaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.