Kraljevo: Hapšenje zbog pronevjere novca Komercijalne banke

Izvor: Cafe.ba, 04.Feb.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Hapšenje zbog pronevjere novca Komercijalne banke

- Blagajnik osumnjičen da je sa računa banke izvršio prenos oko 36 miliona dinara i 142 hiljade 890 evra na dinarske i devizne račune ostalih osumnjičenih

BEOGRAD (AA) - Pod sumnjom da da su oštetili filijalu Komercijalne banke u Kraljevu za više od 460 hiljade evra, policija u tom gradu je podnijela krivičnu prijavu protiv deset osoba, od kojih je osmoro uhapšeno.

MUP Srbije je danas saopštio da je uhapšen blagajnik i likvidator filijale Komercijalne banke >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << M. B. (37) iz Kraljeva zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, pronevera i falsifikovanje službene isprave.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, uhapšeni su: A. B. (41), D. M. (57), D. M. (21) i D. R. (54) iz Smederevske Palanke, I. S. (32) i D. M. (31) iz Velike Plane i F. S. (23) iz Vrnjačke Banje.

Sumnja se da je M. B. iz blagajne banke pronevjerio devizni novac u protivvrijednosti oko tri miliona dinara i da je, po prethodnom dogovoru, sa računa banke izvršio prenos oko 36 miliona dinara i 142 hiljade 890 evra na dinarske i devizne račune ostalih osumnjičenih.

U dosadašnjem postupku, nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor u trajanju do 30 dana šestorici osumnjičenih, dok će M. B, koji se nalazio u bjekstvu, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Kraljevu.

Blagovremenom reakcijom zaposlenih u Komericijalnoj banci – Filijala Kraljevo, Višeg javnog tužilaštva i pripadnika policije, novac je vraćen u većem iznosu i nalazi se na posebnom računu banke, potvrđeno je iz MUP-a Srbije.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.