Koštala milione, a nedostatci brojni: Popucali zidovi zgrade Poreske uprave RS

Izvor: Blic, 01.Feb.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštala milione, a nedostatci brojni: Popucali zidovi zgrade Poreske uprave RS

Institucije Republike Srpske dale su desetine milione maraka za kupovinu ili zakup poslovnih prostora za koje je naknadno utvrđeno da imaju brojne nedostatke.

Najnoviji primer je luksuzna zgrada Poreske uprave RS u kojoj su ispucali zidovi, a za čiji zakup po operativnom lizingu PURS godišnje plaća čak oko 2,5 miliona KM. Pukotina koja je nastala pre više od godinu dana, širine par centimetara, se proteže čitavom dužinom zida na glavnom stepeništu, piše Capital.ba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Loše izvršeni građevinski radovi su očiti na najluksuznijoj poslovnoj zgradi u RS, u kojoj su svoje kancelarije morale kupiti brojne druge republičke institucije, poput Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, “Puteva RS”, “Šuma RS” i Inspektorata RS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.