Konoplja će preporoditi privredu

Izvor: Cafe.ba, 30.Sep.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konoplja će preporoditi privredu

Mirela Holi, predsjednik stranke ORaH, smatra da Hrvatska treba da legalizuje uzgajanje konoplje i tvrdi da bi zarada mogla da bude enormna te da bi turistička sezona praktično trajala 12 mjeseci.

ORaH se zalaže za liberalizaciju, legalizaciju i regulaciju uzgajanja i prerade svih sorti konoplje.

Svaka punoljetna osoba mogla bi da za svoje potrebe uzgaja deset biljaka u cvjetanju.

Takođe, predlaže ova stranka, svaka pravna ili fizička osoba imala bi pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << da se bavi komercijalnim aktivnostima u pogledu uzgajanja i prerade svih sorti konoplje.

Potrebno je uvesti zabranu sijanja "GMO konoplje" te pozicionirati Hrvatsku kao zemlju organske konoplje.

"ORaH" smatra da je do 2025. godine potrebno povećati površinu uzgajanja konoplje sa sadašnjih 600 hektara na 15.000 te pozicionirati Hrvatsku kao državu - predvodnicu na evropskom tržištu konoplje.

Mirela Holi napominje da Amsterdam zarađuje milijarde na marihuani - od turizma zarađuje 4,5 milijardi dolara, a od marihuane i hašiša 2,5 milijardi.

Ostvarivanje programa razvoja konoplje garantuje nagli ekonomski rast, tvrdi ORaH.

Grane industrije koje će se razviti jesu: poljoprivreda, prehrambena industrija, kozmetička, tekstilna, papirna, hemijska, građevinska, farmaceutska industrija i energetike - tvrdi Holijeva.

0RaH važi za partiju koja ima ozbiljne šanse da uđe u novi saziv parlamenta Hrvatske.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.