Konkurs za upis u srednje škole

Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za upis u srednje škole

BANJALUKA – Ministarstvo prosvete i kulture RS raspisalo je javni konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u RS u školskoj 2008/2009. Konkurs sutra objavljuje „EuroBlic".

U 86 srednjih škola u RS, za 16 struka, konkursom je planirano da u dva upisna roka od 2. do 27. juna i od 18. do 29. avgusta, bude upisano 12.588 učenika. Merila i način izbora kandidata utvrdiće se prema ukupnom broju bodovoa dobijenih na osnovu opšteg uspeha učenika od 6. do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 9. razreda i ocene postignute u 8. i 9. razredu iz pet predmeta značajnih za smer gimnazije za koji kandidati konkurišu odnosno umetničke i stručne škole.

Za učenike koji su postigli odličan uspeh od 6. do 9. razreda prijem dokumenata predviđen je od 2. do 4. juna, a rezultati upisa biće objavljeni 6. juna do 10 časova na oglasnim tablama škola. Prijem dokumenata za upis ostalih učenika u srednje četovorogodišnje škole biće od 9. do 11. juna, a rezultati upisa 13. juna. Za upis učenika u srednje trogodišnje škole prijem dokumenata je 16. i 17. juna, a rezultati upisa 19. juna.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.