Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klupko tajne oko smrti u Sarajevu se odmotava: Prst sumnje pokazuje u pravcu nevenčanih supružnika

Istražioci MUP Kantona Sarajevo (KS) pokušavaju odgonetnuti misterioznu smrt starice G. M. (85) iz ilidžanskog naselja Pejton.

Moguće predoziranje

Ona je pronađena mrtva u svom stanu prekuče oko 21.30 sati, a, osim nje, u hodniku je zatečena i nepoznata žena koja je bila bez svesti, a za koju je kasnije utvrđeno da se zove Amina Omeragić.

Stan se nalazi u ulici Edhema Eke Džubura, a Omeragić je u besvesnom stanju hitno prevezena u Opštu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gde se, kako nezvanično saznajemo, nalazi u komi, piše Dnevni avaz.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da se sumnja da je Omeragić svest izgubila od predoziranja metadonom ili tramadolom, a što će tačno utvrditi analiza krvi koja je od nje izuzeta.

S druge strane, staricino telo je prevezeno u prosekturu Bare, gde će, prema naredbi tužioca, biti obavljena obdukcija da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Pročitajte još:

Islednici imaju brojne nedoumice vezane za ovaj slučaj. Prvenstveno, kako se Omeragić našla u staricinom stanu jer na ulaznim vratima stana nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska. Otkud kod nje spakovane staricine stvari, te kako je pala u komu na samom izlasku iz stana.

Tragom informacije, odgovore smo potražili od članova porodice nesretne starice.

Oni su nam kazali da su je kobne noći više puta pozivali telefonom, ali da im se nije javljala. Na kraju su došli do stana. Gornja burava je bila otključana, dok je u donjoj bio ključ koji nije u potpunosti bio ubačen u bravu. Vikali su i dozivali je, ali ona nije odgovarala. Kada su ušli u stan, u hodniku su zatekli njima nepoznatu ženu koja je ležala licem okrenutim ka podu, a iz usta joj je izlazila pena. Staricu su pronašli mrtvu u sedećem položaju na dvosedu u trpezariji.

Zazvonio mobilni telefon

Po dolasku tužioca na lice mesta, pozvani su krim-tehničari i forenzičari koji su sačinili fotodokumentaciju te su izuzeli tragove.

Tokom vršenja uviđaja zazvonio je telefon Amine Omeragić, a na displeju je pisalo “Idiot”. Kasnije je poslao i SMS: “Što se to ne javljaš, je li ti neko ne da se javiš?”

Istražioci su munjevito reagovali, nakon čega je “Idiot” lociran i uhapšen, a utvrđeno je da se radi o Edibu Klepiću, za kojeg se sumnja da je umešan u ovaj slučaj.

On je sinoć priveden u Sarajevsko tužilaštvo, gde mu je određeno zadržavanje od 24 sata. Klepić, prema informaciji izvora bliskog istrazi, živi u zajednici sa Omeragićevom.

Spakovan plen?

Pored Omeragić, koja je ležala u hodniku, pronađen je ceker u kojem je bilo šest velikih čokolada, pakovanje kafe te poseban sir koji se proizvodi u Holandiji, a koji je, prema rečima članova porodice, nesretna starica volela jesti.

Do cekera je stajala ženska torba, u kojoj su pronađeni lična karta, manja torbica sa staricinim nakitom, nekoliko novčanika te novac. Starica je tog dana dobila penziju, a tu je pronađen i ček.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.