Izvor: Blic, 24.Nov.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je SREBRENKA Golić postala ZLATNA Bosanka

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske obmanulo je danas javnost u BiH izdavši saopštenje u kojem se navodi kako je resorni ministar Srebrenka Golić razgovarala sa Fricom Kunom, gradonačelnikom Štutgarta.

Do sastanka i razgovora je zaista došlo, ali je Golićeva domaćinu zvanično predstavljena kao predstavnik Globalnog fonda za zaštitu životne sredine za projekte adaptacije na klimatske promene BiH, što je njeno ministarstvo vešto prećutalo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Na zvaničnom sajtu nemačkog grada nijednom rečju nije navedeno da govori u ime Srpske, a da je i sama ministarka toga bila svesna pokazuje poruka koju je zapisala u Zlatnoj knjizi Štutgarta.

- Dragi gradonačelniče, Štutgart je u privrednom i ekološkom pogledu uzor za nas. Mi ćemo pokušati da slične uspehe ostvarimo i u Bosni i Hercegovini - napisala je Srebrenka Golić.

Ministarstvo na čijem čelu čak se hvali kako je Kun rekao da se u Zlatnu knjigu mogu upisati samo naročito zaslužni gosti, ne navodeći o kakvim zaslugama se radi.

Golićeva će se sutra sastati sa ministrom životne sredine, klime i energetike  Baden-Virtemberga Francom Unterštelerom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.